Margarynę rozpuszczamy z cukrem w rondelku, studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakaem. Zmieszaną mąkę dodajemy do białek, miksujemy na najniższych obrotach. Na koniec wlewamy przestudzoną margarynę, mieszamy. Pieczemy w blaszce 50 minut w 180 stopniach.
Odlewamy 1/2 szklanki mleka, mieszamy w niej budynie, resztę mleka zagotowujemy, dodajemy budyń, mieszamy, studzimy. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń przestudzony. Upiecze ciasto kroimy na pół, przekładamy masą budyniową. Czekoladę roztapiamy, polewamy ciasto.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta