Ubić białka z 1 szkl cukru. Dodać żółtka, nadal ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec w temperaturze 170’C przez 25 min. Ostudzić i przekroić na 2 części.
Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Krem podzielić na 2 części. Jeden biszkopt wysmarować dżemem, to wysmarować pierwszą częścią masy, przykryć drugim biszkoptem, na wierzch wyłożyć resztę kremu. Posypać wiórkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta