Przepis na Mięsny sos z marchewką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2893
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2816 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Mięsny sos z marchewką?

Mięso wieprzowe należy umyć i gotować w lekko osolonej wodzie przez 1 godzinę. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do wrzątku, dodać pokrojoną w półplasterki marchewkę, gotować do miękkości z przyprawami. Pod koniec gotowania na patelni zasmażyć masło z mąką, dolać sos z mięsa, wymieszać i całość przelać do mięsa. Dodać tarty chrzan ze słoiczka, warzywko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Podobne przepisy

Devolai

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-14

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Wątroba wieprzowa smażona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Filet z kurczaka z żurawiną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pizza na francuzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Mięsne

Grillowane piersi z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne