Przepis na Mięsno boczkowe smarowane

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2106
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • ugotowane mięso wieprzowe 15 dag
  • ugotowana wołowina 15 dag
  • ugotowane mięso z drobiu 15 dag
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • lub zioła prowansalskie
  • ew. ulubione zioła
  • boczek surowy 50 dag

Jak zrobić Mięsno boczkowe smarowane?

Mięso drobiowe i wołowina może być z rosołu. Mięso wieprzowe możemy użyć to, które pozostało z gotowania zupy. Skręcamy całość razem w maszynce do mięsa. Boczek surowy przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i wysmażamy go na patelni lub w woku. Dodajemy do niego czosnek od 1 – 2 ząbków – w zależności od tego, czy lubimy dodatek czosnku, czy wręcz go nie znosimy. Cały czas mieszając wytapiamy boczek, nie dopuszczając by się mocno przesmażył. Gdy mamy już gotowy tłuszcz i drobiny wysmażonego boczku dodajemy do niego zmielone mięsa i doprowadzamy do tego by wszystko się podsmażyło, ale nie zbrązowiło. Wyłączamy palnik i ciągle mieszamy do przestudzenia. Gdy przestygnie przekładamy do słoiczków lub naczyń kamionkowych.

Podobne przepisy

Jajecznica z szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenny sos do kanapek i wędlin

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Pieczeń rzymska z jajkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Masło z musztardą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-04

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z jajkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Czerwone masełko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet