Mięso drobiowe i wołowina może być z rosołu. Mięso wieprzowe możemy użyć to, które pozostało z gotowania zupy. Skręcamy całość razem w maszynce do mięsa. Boczek surowy przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i wysmażamy go na patelni lub w woku. Dodajemy do niego czosnek od 1 – 2 ząbków – w zależności od tego, czy lubimy dodatek czosnku, czy wręcz go nie znosimy. Cały czas mieszając wytapiamy boczek, nie dopuszczając by się mocno przesmażył. Gdy mamy już gotowy tłuszcz i drobiny wysmażonego boczku dodajemy do niego zmielone mięsa i doprowadzamy do tego by wszystko się podsmażyło, ale nie zbrązowiło. Wyłączamy palnik i ciągle mieszamy do przestudzenia. Gdy przestygnie przekładamy do słoiczków lub naczyń kamionkowych.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Sosy
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet