Przepis na Mięsne kartacze

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
938
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Mięsne kartacze?

Ziemniaki surowe i ugotowane mieszamy i solimy według uznania. Cebulę obieramy, siekamy, szklimy na oleju, mieszamy z mięsem i podsmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Z ciasta ziemniaczanego lepimy grube, spore placki, nakładamy farsz i zlepiamy formując owalne kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 30 min. Podajemy polane skwarkami z boczku, z duszoną cebulką.

Podobne przepisy

Kurczak na soli

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Obiad II

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Szynka w galarecie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Mięsne

Zrazik w sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Boczek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Rolada z piersi kurczaka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne