Przepis na Mięsne kartacze

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
957
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Mięsne kartacze?

Ziemniaki surowe i ugotowane mieszamy i solimy według uznania. Cebulę obieramy, siekamy, szklimy na oleju, mieszamy z mięsem i podsmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Z ciasta ziemniaczanego lepimy grube, spore placki, nakładamy farsz i zlepiamy formując owalne kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 30 min. Podajemy polane skwarkami z boczku, z duszoną cebulką.

Podobne przepisy

Grillowana pierś na słodko

Ile porcji: 4

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Tradycyjne schabowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Makaron z pikantnym sosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z sosem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne