Przepis na Mięsna zupa z fasolą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1013
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Mięsna zupa z fasolą?

Schab zalewamy wodą i gotujemy go przez chwilę. Namoczoną fasolę (a najlepiej aby moczyła się całą noc) dodajemy do mięsa. Do wywaru wrzucamy startą kostkę rosołową, liść laurowy i gotujemy aż wszystko zmięknie. Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę szatkujemy, ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę oraz marchew ścieramy na tarce. Masło rozpuszczamy na rozgrzanej patelni i szklimy w nim cebulę. Wszystkie warzywa dodajemy do zupy. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Gotujemy przez pół godziny. Czosnek miażdżymy i wraz z pieprzem oraz solą dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę i możemy podawać do stołu. Smacznego.

Podobne przepisy

Chłodnik na maślance

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Strogonow

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Barszcz czerwony czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa duńska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z kluseczkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Kapuśniaczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: m3lka

Kategoria: Zupy