Przepis na Meduza jabłkowo-ananasowa

Dodano przez:
Ile porcji:
16
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1208
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

krem

Składniki

  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • ananas w plastrach 1 puszka

Jak zrobić Meduza jabłkowo-ananasowa?

Przygotowujemy ciasto: jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy jedną szklanką cukru. Białka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy żółtka, jabłka, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i sodę. Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180 stopni C. Studzimy. Przygotowujemy krem: ananasy odsączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy a następnie ucieramy z masłem i przekładamy na ciasto. Wyrównujemy. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylewamy na ciasto.

Podobne przepisy

Kokosowe cudo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Orzeszki Ani

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasteczka świąteczne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa z kakao

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Ciasta

Ciasto bardzo czekoladowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Pleśniak

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta