Przepis na Meduza jabłkowo-ananasowa

Dodano przez:
Ile porcji:
16
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1236
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

krem

Składniki

  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • ananas w plastrach 1 puszka

Jak zrobić Meduza jabłkowo-ananasowa?

Przygotowujemy ciasto: jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy jedną szklanką cukru. Białka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy żółtka, jabłka, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i sodę. Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180 stopni C. Studzimy. Przygotowujemy krem: ananasy odsączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy a następnie ucieramy z masłem i przekładamy na ciasto. Wyrównujemy. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylewamy na ciasto.

Podobne przepisy

Placki z bananami

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Babeczki kruche ze śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Ciasta

Ciasto delicjowe

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Brzoskwiniowe ciasto olejowe

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Bułeczki z serkiem i jagodami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Kefirowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta