Przepis na Meduza jabłkowo-ananasowa

Dodano przez:
Ile porcji:
16
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1267
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

krem

Składniki

  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • ananas w plastrach 1 puszka

Jak zrobić Meduza jabłkowo-ananasowa?

Przygotowujemy ciasto: jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy jedną szklanką cukru. Białka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy żółtka, jabłka, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i sodę. Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180 stopni C. Studzimy. Przygotowujemy krem: ananasy odsączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy a następnie ucieramy z masłem i przekładamy na ciasto. Wyrównujemy. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylewamy na ciasto.

Podobne przepisy

Biszkopt czekoladowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka Torcikowe

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Tort porzeczkowy

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Krem czekoladowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Biszkopt przekładany

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Keks z marcepanem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta