Przepis na Mazurek kajmakowy II

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
769
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

dodatkowo

  • marmolada 15 dag
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • bakalie

Jak zrobić Mazurek kajmakowy II?

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę i miękkie masło. Zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować je, wyłożyć na blaszce i zapiec na rumiano w temp. 180 stopni, wyjąć z piekarnika. Mleko skondensowane w puszce gotować przez 2 godziny w garnku wypełnionym wodą. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeden z nich posmarować marmoladą, przykryć drugim, posmarować ugotowanym mlekiem skondensowanym i ozdobić bakaliami.

Podobne przepisy

Kakaowe ciasto z gruszką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ciasta

Zimny sernik

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Babka Drożdżowa Śmietanowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Pierniczki Zosia 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Tort bez pieczenia

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Ciasta

Sezamowiec

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta