Przepis na Mazurek kajmakowy II

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
740
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

dodatkowo

  • marmolada 15 dag
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • bakalie

Jak zrobić Mazurek kajmakowy II?

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę i miękkie masło. Zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować je, wyłożyć na blaszce i zapiec na rumiano w temp. 180 stopni, wyjąć z piekarnika. Mleko skondensowane w puszce gotować przez 2 godziny w garnku wypełnionym wodą. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeden z nich posmarować marmoladą, przykryć drugim, posmarować ugotowanym mlekiem skondensowanym i ozdobić bakaliami.

Podobne przepisy

Ptasia pianka z galaretką

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Kolorowa babka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Biszkopt cygański

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Szybki placek z ananasem

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Zimny pies

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Biszkoptowe ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Ciasta