Połączenie schabu, fety i ciasta francuskiego wydało mi się nader kuszące;)
Mięso pokroić w cienkie plastry i wrzucić do marynaty. Proporcje należy ustalić sobie samemu w zależności ile mięsa mamy i jak bardzo lubimy takie połączone smaki. Ja próbowałam składniki marynaty, mieszałam aż uzyskałam to co mi odpowiadało. Miałam tylko 4 roladki.
Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszyć delikatnie mięso z marynaty i przygotować farsz. Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki). Wymieszać z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodać dowolnych przypraw. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nałożyć farsz, i mięsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku.
Następnie zawinąć z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego. Resztą jajka posmarowałam ciasto francuskie. Roladki wrzucić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Na jakieś 45 minut
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne