Przepis na Marynowane roladki schabowe z fetą

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3505
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Połączenie schabu, fety i ciasta francuskiego wydało mi się nader kuszące;)

Zdjęcia

Składniki

  • schab 4 plastry
  • ciasto francuskie 1 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • sos sojowy 1/2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny 1 łyzeczka
  • pieprz
  • tymianek
  • feta 1/2 szt
  • jajko

Jak zrobić Marynowane roladki schabowe z fetą?

Mięso pokroić w cienkie plastry i wrzucić do marynaty. Proporcje należy ustalić sobie samemu w zależności ile mięsa mamy i jak bardzo lubimy takie połączone smaki. Ja próbowałam składniki marynaty, mieszałam aż uzyskałam to co mi odpowiadało. Miałam tylko 4 roladki.

Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszyć delikatnie mięso z marynaty i przygotować farsz. Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki). Wymieszać z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodać dowolnych przypraw. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nałożyć farsz, i mięsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku.

Następnie zawinąć z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego. Resztą jajka posmarowałam ciasto francuskie. Roladki wrzucić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Na jakieś 45 minut

Podobne przepisy

Mięsny sos z marchewką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Gołąbki w sosie pomidorowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Aromatyczna kaczka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Strogonow

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Kurczak a’la fajitas

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Kartacze

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne