Przepis na Marchewka w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1806
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • marchew duża 1 sztuka
  • jajka do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • vegeta do smaku
  • olej do smażenia
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Marchewka w panierce?

Marchewkę obrać, umyć, pokroić wzdłuż w plastry i obgotować w wodzie z dodatkiem vegety. Marchew powinna być lekko niedogotowana. Marchew osączyć i przestudzić. Jajka roztrzepać z dodatkiem pieprzu i vegety. Na patelni rozgrzać olej. Marchew panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z kabanosami i sosem serowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: orlan

Kategoria: Warzywa

Nalesniki z mięsem i warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 62 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne

Szpinak ze śmietaną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: Junior

Kategoria: Warzywa

Duszona cebulka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Warzywa

Bigos jak u babci

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Warzywa po wegetariańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-23

Dodany przez: grawer

Kategoria: Warzywa