Przepis na Makaron z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1547
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Składniki

Jak zrobić Makaron z jajkiem?

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według przepisu na opakowaniu. Następnie przelać go zimną wodą w celu ostudzenia i odsączyć. Na patelni należy rozgrzać tłuszcz, wrzucić na nią makaron, następnie zieleninę i na koniec jajka, doprawić solą i pieprzem. Wszystko należy dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia po ścięciu się jajek. Podawać na gorąco.

Podobne przepisy

Lasagne z łososiem i szpinakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Makarony

Makaron z włoskim sosem pomidorowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Makarony

Makaron z mięsem i pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Makarony

Spagetti z pomidorami z puszki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Makarony

Penne z sosem pomidorowo-śmietanowo-serowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Spagetti w sosie pomidorowo-śmietanowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Kuchnie świata