Receptura została opublikowana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2304 odwiedzających!
Bon Appétit!
Pieczarki pokroić na połówki. Szynkę pociąć w paski, obraną cebulę drobno posiekać. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić. W międzyczasie, rozgrzać olej na patelni, wrzucić pieczarki i usmażyć je na złoty kolor. Dodać cebulę i krótko podsmażyć razem. Doprawić solą i pieprzem. Do pieczarek wlać śmietanę, wymieszać i zagotować. Wsypać szynkę. Sos gotować ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Odcedzony makaron przełożyć na talerze, polać sosem.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony