Przepis na Makaron chiński z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5857
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • makaron chiński 1 op
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • mieszanka chińska mrożonka 1 op
  • sos sojowy 3 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • imbir

Jak zrobić Makaron chiński z warzywami?

Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy na chwilę aż napęcznieje i nie będzie twardy. Pierś z kurczaka kroimy i podsmażamy na oliwie, najlepiej na dużej patelni ( lub w woku). Dorzucamy warzywa mrożone z torebki ( papryka, fasolka szparagowa, groszek, marchewka, grzyby mun )i dusimy. Doprawiamy mocno do smaku imbirem, pieprzem i solą, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Mieszamy z odsączonym makaronem i chwile smażymy. Podajemy gorące

Podobne przepisy

Spaghetti fusion z sezamem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Makarony

Zapiekane tortellini

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 19 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Makarony

Pieczona pierś kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Makarony

Podstawowe ciasto na makaron nr 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Makarony

Muszle z serem camembert

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Spaghetti puttanesca

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata