Przepis na Pierogi z powidłami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2543
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Pierogi, jak pierogi ale o całkiem innym smaku

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pierogi z powidłami?

Zagniatamy ciasto wolniejsze niż na makaron. Cienko je wałkujemy, wycinamy krążki. Na krążki nakładamy powidła, pierożki dobrze zlepiamy. Wrzucamy pierogi na gotującą się z dodatkiem soli wodę i gotujemy do wypłynięcia. Gdy wypłyną zmniejszamy płomień do minimum i pod przykryciem gotujemy jeszcze ok 5 minut. Podajemy polane słodką lub kwaśną śmietaną.

Podobne przepisy

Makaron smażony z mięsem i warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Makarony

Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Spagetti z pomidorami z puszki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Makarony

Makaron z mięsem i pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Makarony

Makaron zapiekany z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Makarony

Lazania z trzema serami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: jasia

Kategoria: Makarony