Przepis na Pierogi z powidłami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2490
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Pierogi, jak pierogi ale o całkiem innym smaku

Przepis została dodana w dniu: 02.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2678 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pierogi z powidłami?

Zagniatamy ciasto wolniejsze niż na makaron. Cienko je wałkujemy, wycinamy krążki. Na krążki nakładamy powidła, pierożki dobrze zlepiamy. Wrzucamy pierogi na gotującą się z dodatkiem soli wodę i gotujemy do wypłynięcia. Gdy wypłyną zmniejszamy płomień do minimum i pod przykryciem gotujemy jeszcze ok 5 minut. Podajemy polane słodką lub kwaśną śmietaną.

Podobne przepisy

Muszle z serem camembert

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Makaron z pesto i kurczakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Grzanki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Makarony

Penne z pieczarkami i szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Makarony

Lazania z trzema serami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: jasia

Kategoria: Makarony

Makaron z mięsem i sosem.

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: monika4

Kategoria: Makarony