Przepis na Łosoś pieczony z natką pietruszki

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1729
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Łosoś pieczony z natką pietruszki?

Filet oprósz solą ziołową i tymiankiem. Wstaw do lodówki na pół godziny. Przełóż łososia do żaroodpornego naczynia i skrop oliwą. Piecz w temp 220 st. C ok. 15 min. Obetnij skórkę z bułki pokrusz miąższ na drobne kawałki. Wymieszaj z natką, sokiem z cytryny i masłem. Posmaruj mieszanką gorącego łososia. Piecz przez kolejne 10 min. Podawaj rybę udekorowaną liskami rukoli, z kaszą lub ziemniakami i surówką z papryki.

Podobne przepisy

Łosoś pieczony z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Ryby

Rybka w sosie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie pomidorowym na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pomidorem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby