Lekkie puszyste ciasto, dzieci je uwielbiają!!
Biszkopt:
ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż będzie bardzo sztywne. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, delikatnie mieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 170*.
Masa kremowa:
dość zimną kremówkę ubić na sztywno. Nie za długo by nie zrobiło się masło!!dodać cukier puder i śmietan fixy. Masę tą wyłożyć na zimny biszkopt. Na masę lekko ściągniętą wyłożyć przekrojone na pół truskawki i zalać tężejącymi galaretkami;) ja galaretki rozpuściłam w 2,5 szkl. Wody!!
wstawić do lodówki i schłodzić:)
smacznego:)
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta