wykwintna pieczeń drobiowa na każdą okazję….
Receptura została dodana w dniu: 18.01.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2327 osób!
Na zdrowie!
Potrzebne są 2 kurczaki jeden większy, drugi mniejszy. Delikatnie wypruwamy z nich kości z jak największą ilością mięsa tak aby nie uszkodzić skóry przede wszystkie z tego większego. Najlepiej na noc posypujemy kurczaki z obu stron przyprawami i nacieramy czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Na drugi dzień wkładamy kurczaka mniejszego w większy tylko że odwrotnie – szyją na tył . Zaszywamy wszystkie dziury, posypujemy papryką ostrą i majerankiem i pieczemy około 1/5 godziny. Podajemy na zimno, pokrojonego w grubsze plastry na półmisku z wędlinami. Smacznego !!! pycha !!!
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne