Przepis na Kurczak w chipsowej panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1514
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kurczak w chipsowej panierce?

Mięso opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem i papryką. Chipsy pokruszyć, wymieszać z bułką tartą. Jaja rozmącić z sokiem z cytryny. Sznycle obtaczać w mące, w jajku, panierkę mocno docisnąć. Smażyć na tłuszczu po 5 minut z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z surówką.

Podobne przepisy

Rolada śląska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 32 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Oliwkowy zając

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-08

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Pulpety indycze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Moja paella z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Prawie Ciorba de perisoare

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Udko w majeranku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne