Przepis na Kurczak w chipsowej panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1488
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kurczak w chipsowej panierce?

Mięso opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem i papryką. Chipsy pokruszyć, wymieszać z bułką tartą. Jaja rozmącić z sokiem z cytryny. Sznycle obtaczać w mące, w jajku, panierkę mocno docisnąć. Smażyć na tłuszczu po 5 minut z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z surówką.

Podobne przepisy

Kurczak na soli

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Karczek w majeranku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Żeberka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zrazy wołowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Mięsne

Mięso drobiowe do obiadu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne