Przepis na Kurczak po włosku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
939
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Kurczak po włosku?

Filety natrzeć solą, pieprzem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i estragonem. Przyprawione mięso pokroić w grubą kostkę. Cebulę pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Paprykę pokroić w paseczki. Na patelni podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka, dodać cebulę i paprykę. Następnie dodać pieczarki i smażyć aż warzywa zmiękną.Podlewać wodą. Pod koniec smażenia dodać odcedzoną kukurydzę i pokrojone w ćwiartkę pomidory. Przyprawić do smaku.

Podobne przepisy

Kotlety mielone w sosie myśliwskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlety drobiowe mielone

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Mięsne

Kotlety

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Mini kotlety

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Flaczki po bułgarsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Farszyk na kluchy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 9 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne