Receptura została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2041 osób!
Smacznego!
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, i lekko mieszamy. Wlewamy do formy i pieczemy 170*c 30-40 minut. Budynie rozpuszczamy w 1, 5 szkl. Leona i gotujemy z pozostałym. Ciasto przekrajamy na pół. Na jednym rozsmarowujemy tężejącą galaretkę i przykrywamy drugim ciastem na to budyń z lemonem. Przykrywamy, na to wylewamy bitą śmietanę z jedną tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody. Na to układamy bezy. Można też posypać różową posypką.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta