Przepis na Kruche z bezą i orzechami

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas smażenia:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1583
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

beza

dodatki

Jak zrobić Kruche z bezą i orzechami?

Mąkę wysypać na blat i posiekać nożem z margaryną. Następnie dodać resztę składników i wyrobić na gładkie ciasto. Podzielić na dwie części. Jedna rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, na ciasto wyłożyć połowę powidła (powidło można zastąpić dowolnym dżemem, super smakuje z dżemem porzeczkowym). Z białek ubić pianę a następnie dodać cukier i dalej ubijać. Połowę bezy przełożyć na kruche z powidłem i posypać połową pokrojonych drobno orzechów. Piec w piekarniku ok 30 minut w 180c. Tak samo zrobić z drugą częścią. Ciasta można przełożyć masą lub pokroić i zjeść jako ciasteczka.

Podobne przepisy

Rogale babuni

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Ciasta

Pischinger

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Koszyczek

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Szarlotka wyborna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Biszkoptowe placki do tortu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ciasta

Szarlotka z rodzynkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta