Przepis na Kruche rożki z marmoladą

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1957
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • stolnica
  • wałek
  • nóż
  • blaszka do pieczenia

Jak zrobić Kruche rożki z marmoladą?

Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru, masła, żółtek i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy z ciasta trójkąciki, nakładamy na nie marmoladę i zawijamy na kształt rogalików. Rogaliki układamy na wyłożonej pergaminem blaszce i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka po upieczeniu i przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Różowa pianka z wiśniami w galaretce

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 195 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Strucel makowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-10

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Różowe bezy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-20

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Gęsta polewa czekoladowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-16

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Ciasta

Placki teściowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Biały torcik ze śliwką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 220 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta