Przepis na Królik w śmietanie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7462
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 24.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2609 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Królik w śmietanie?

Mięso umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą i pieprzem, odstawić na dwie godziny. Masło rozpuścić na patelni, podsmażyć na nim udka z obu stron na złoty kolor. Gdy mięso będzie zrumienione podlać je wodą, poddusić pod przykryciem, aż będzie miękkie. Sos z duszenia zagęścić mąką, doprawić śmietaną, dodać sól i pieprz do smaku.

Podobne przepisy

Kotlety mielone z fetą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Pieczona gęś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 4320 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mieso duszone z cebulką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Gotowany kurczak z sosem i ogórkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2011-07-14

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Gulasz a’la mexico

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mięso mielone z cebulką smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne