Receptura została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2521 osób!
Na zdrowie!
Pieczemy dwa osobne ciasta, dokładnie ucieramy żółtka z proszkiem do pieczenia. Następnie w osobnym naczyniu ubijamy sztywną pianę z białek z dodatkiem cukru wtedy gdy już piana będzie sztywna dodajemy do niej utarte żółtka i wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną. Całość bardzo dokładnie mieszamy do połączenia się składników i dzieląc ciasto na dwie części wylewamy je na dwie natłuszczone blachy i wstawiamy do piekarnika o temp. 170°c na ok. 20 min. Krem karpatka przygotowujemy wg przepisu na opak. , rozpuszczamy galaretki w jednej szklance gorącej przegotowanej wody, które odstawiamy do stężenia, ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Bierzemy teraz duże naczynie w celu wymieszania mikserem kremu, gęstniejącej galaretki i śmietany na gładką jednolitą masę. Kremem tym smarujemy upieczony wcześniej spodni biszkopt i przykładamy drugim na wierzch, tak przygotowaną kremówkę posypujemy cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta