Przepis na Kotlety z wątróbki i kaszy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1616
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Kotlety z wątróbki i kaszy?

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki masła a następnie osączamy, studzimy i mielimy. Wątróbkę myjemy, drobno kroimy i mieszamy a kaszą. Dodajemy bułką tartą, jajka, majeranek, drobno posiekaną cebulę, doprawiamy do smaku i wszystko dokładnie wyrabiamy. Dłonie zwilżamy wodą i z przygotowanej masy formujemy spłaszczone kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.

Podobne przepisy

Żeberka grillowane na ostro

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Mięsne

Ozorki cielęce w sosie bakaliowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne

Spaghetti w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Karczek – król polskiego grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Ala’ burgery z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne