Orzechy drobno posiekać, uprażyć na suchej patelni. Serki przekroić poziomo na pół. Cztery połówki suto posypać prażonymi orzechami, lekko wcisnąć je w ser, każdy przykryć drugą połówką i przycisnąć. Jajko umyć, wybić na talerzyk, dodać szczyptę soli i pieprzu. Roztrzepać. Serowe krążki moczyć w jajku i obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, włożyć kotlety, obsmażyć z obu stron na złoty kolor, wyłożyć na rozgrzany półmisek. Na pozostały na patelni tłuszcz włożyć brzoskwinie, przez chwilę obsmażyć z obu stron i ułożyć na serowych kotlecikach. Połówki brzoskwiń wypełnić konfiturą żurawinową i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet