Przepis na Koniuchowy rozblat

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1440
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Koniuchowy rozblat?

Mięso dokładnie opłukać, odciąć kręgosłup, naciąć brzeg i lekko rozbić. Następnie posolić i posypać z jednej strony mąką, obsmażyć na tłuszczu i przełożyć do rondla. Cebulę usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, dodać do rondla, podlać małą ilością wody i dusić mięso do miękkości. Potem wlać śmietanę zmieszaną z resztą mąki i papryką. Chwilę jeszcze gotować.

Podobne przepisy

Kotlet w pianie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Filet z musztardą francuską

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Schab z piekarnika

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Mięsny sos z marchewką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Karkówka Mańki

Ile porcji: 18

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne