Przepis na Koniuchowy rozblat

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1489
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Koniuchowy rozblat?

Mięso dokładnie opłukać, odciąć kręgosłup, naciąć brzeg i lekko rozbić. Następnie posolić i posypać z jednej strony mąką, obsmażyć na tłuszczu i przełożyć do rondla. Cebulę usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, dodać do rondla, podlać małą ilością wody i dusić mięso do miękkości. Potem wlać śmietanę zmieszaną z resztą mąki i papryką. Chwilę jeszcze gotować.

Podobne przepisy

Schab ze śliwką świąteczny

Ile porcji: 35

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Mielone z natką pietruszki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Udka w orientalnej marynacie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Pieczony schab

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Cielęcina duszona w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne