Przepis na Kluseczki wątrobiane

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1158
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • bułka czerstwa 80 g
  • mleko 1 szklanka
  • wątroba wieprzowa 150 g
  • śledziona 50 g
  • cebula 150 g
  • jajka 2 szt.
  • masło 30 g
  • smalec 30 g
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • majeranek 1 szczypta

Jak zrobić Kluseczki wątrobiane?

Bułkę namoczyć w gorącym mleku. Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na smalcu. Wątrobę i śledzionę drobno posiekać. Wymieszać dokładnie odciśniętą bułkę, posiekaną wątrobę, śledzionę i przesmażoną cebulę z rozbełtanymi jajkami, stopionym masłem. Przyprawić solą i pieprzem. Pozostawić na 20 minut. Zagotować 1 litr wody, osolić. Formować małe kuleczki i gotować 10 minut.

Podobne przepisy

Smażone udko

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Udziec z indyka pieczony

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka pieczone w folii na słodko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kurczak pieczony bardzo ostry

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: efka

Kategoria: Mięsne

Kotlet z mortadeli i sera

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Żeberka na grila

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-10

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne