Przepis na Kisiel z rabarbaru

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
599
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Receptura została dodana w dniu: 19.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2753 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Kisiel z rabarbaru?

Wino zagotować z sokami, cukrem, cukrem waniliowym i wanilią. Dodać oczyszczony i pokrojony rabarbar, następnie zmniejszyć ogień i podgrzewać do 10 minut. Przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli, gdy będą sztywne wsypywać po trochu cukru ( 1/2 szklanki) i ubijać. Mleko podgrzać z pozostałym cukrem tak, aby go nie zagotować. Na mleko wyjąć ostrożnie 4 łyżki bezowej piany i utworzyć 4 jajka na mleku. Gotować po 2 minuty z każdej strony, po osączeniu z mleka układać je na kisielu.

Podobne przepisy

Sodziaki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-04-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Desery

Pyszny deser z galaretką i pomarańczą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2011-06-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Francuskie rurki z kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Desery

Domowe gofry

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Masa z jabłek zasmażana do ciasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Lody z jagodami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery