Przepis na Kisiel z rabarbaru

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
615
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Kisiel z rabarbaru?

Wino zagotować z sokami, cukrem, cukrem waniliowym i wanilią. Dodać oczyszczony i pokrojony rabarbar, następnie zmniejszyć ogień i podgrzewać do 10 minut. Przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli, gdy będą sztywne wsypywać po trochu cukru ( 1/2 szklanki) i ubijać. Mleko podgrzać z pozostałym cukrem tak, aby go nie zagotować. Na mleko wyjąć ostrożnie 4 łyżki bezowej piany i utworzyć 4 jajka na mleku. Gotować po 2 minuty z każdej strony, po osączeniu z mleka układać je na kisielu.

Podobne przepisy

Banany w galaretce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Czekokubki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Mus z kiwi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Desery

Truskawki na słodko

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

ZAPIEKANKA NA BUŁCE

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Biszkopt z kremem ajerkoniakowym

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Desery