Przepis na Keczap

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1557
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Przepis została dodana w dniu: 11.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2043 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Keczap?

Cebulę obrać i drobno posiekać. Usmażyć na oleju. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Dusić w tej samej oliwie (można jeszcze z 1 łyżkę dolać), na której smażona była cebula. Seler oraz marchewkę obrać, drobno pokroić w kosteczkę i ugotować na kostce bulionowej. Do pomidorów dodać zioła, pokruszony liść laurowy i cebulę, a także ugotowane warzywa. Dusić wszystko razem i zmiksować blenderem, aby uzyskać jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Podobne przepisy

Sos limonkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Sosy

Sos szary

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos szpinakowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos do sałaty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-17

Dodany przez: Junior

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy na zimno

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: misia

Kategoria: Sosy

Sos z serka topionego z makaronem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: Pola

Kategoria: Sosy