Przepis na Keczap

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1591
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Keczap?

Cebulę obrać i drobno posiekać. Usmażyć na oleju. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Dusić w tej samej oliwie (można jeszcze z 1 łyżkę dolać), na której smażona była cebula. Seler oraz marchewkę obrać, drobno pokroić w kosteczkę i ugotować na kostce bulionowej. Do pomidorów dodać zioła, pokruszony liść laurowy i cebulę, a także ugotowane warzywa. Dusić wszystko razem i zmiksować blenderem, aby uzyskać jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Podobne przepisy

Sos paprykowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: dc3m

Kategoria: Sosy

Sos romanesco

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Sos pomarańczowo- ziołowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Wiosenny sos do kanapek i wędlin

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Sos cynamonowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos limonkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Sosy