Przepis na Kaszaki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2420
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

  • suszone grzyby 10 dag
  • kasza gryczana 40 dag
  • jajka 2 szt
  • cebula 1 szt
  • bułka tarta 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • posiekany koperek 2 łyżki

Jak zrobić Kaszaki?

Grzyby namaczamy i gotujemy do miękkości. Kaszę gotujemy w litrze wody. Owijamy w koc, by kasza doszła. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na oleju. Pokrojone grzyby, kaszę cebulę, jedno jajko i koperek wyrabiamy na jednolitą masę i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotleciki, panierujemy w pozostałym, rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto na oleju.

Podobne przepisy

Ryż z sosem grzybowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Pulpeciki z zieloną papryką na ryżu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż zapiekany

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Kasze i ryż

Sos słodko- kwaśny z papryką do ryżu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: Pola

Kategoria: Kasze i ryż

Kaszanka z cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Kasze i ryż

Gołąbki z sypkim ryżem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Kasze i ryż