Przepis na Kaszaki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2391
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

  • suszone grzyby 10 dag
  • kasza gryczana 40 dag
  • jajka 2 szt
  • cebula 1 szt
  • bułka tarta 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • posiekany koperek 2 łyżki

Jak zrobić Kaszaki?

Grzyby namaczamy i gotujemy do miękkości. Kaszę gotujemy w litrze wody. Owijamy w koc, by kasza doszła. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na oleju. Pokrojone grzyby, kaszę cebulę, jedno jajko i koperek wyrabiamy na jednolitą masę i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotleciki, panierujemy w pozostałym, rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto na oleju.

Podobne przepisy

Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Kasze i ryż

Kurczak w warzywah

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 115 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza gryczana z masełkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: robbo

Kategoria: Kasze i ryż

Kaczka po chińsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Kasze i ryż

Pęczak z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza gryczana na masełku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Kasze i ryż