Przepis na Karpatka Alka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4724
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

masa

Jak zrobić Karpatka Alka?

Ciasto:
Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i upiec ok 45 minut przez temperaturze 160 stopni C.

Masa:
Z mleka i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać.
Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Muffinki imbirowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Tort Motylek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Cycki teściowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Rolada śmietanowo jagodowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdzowe z nadzieniem makowo – cukiniowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Babka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta