Przepis na Karkówka zapiekana w plastrach

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1971
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Karkówka zapiekana w plastrach?

Karkówkę opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry. Następnie delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Plastry mięsa umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Na każdym plastrze mięsa układamy kolejno cebulę, szynkę, surowe ziemniaki, lekko solimy, a następnie żółty ser. Wszystko obsypujemy oczyszczonymi pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami. Całość smarujemy majonezem – możemy go użyć według uznania. Potrawę umieszczamy w piekarniku i zapiekamy ok. 60 min w temp. 180-190 stopni c.

Podobne przepisy

Schab ze śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Pieczona gęś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 4320 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Schab duszony w pieczarkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Ulubiony gulasz

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Mięsne

Mini pizza z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Roladki z szynką i serem w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne