Przepis na Karkówka zapiekana w plastrach

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1918
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Karkówka zapiekana w plastrach?

Karkówkę opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry. Następnie delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Plastry mięsa umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Na każdym plastrze mięsa układamy kolejno cebulę, szynkę, surowe ziemniaki, lekko solimy, a następnie żółty ser. Wszystko obsypujemy oczyszczonymi pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami. Całość smarujemy majonezem – możemy go użyć według uznania. Potrawę umieszczamy w piekarniku i zapiekamy ok. 60 min w temp. 180-190 stopni c.

Podobne przepisy

Pieczone indycze udźce

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zrazy wołowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Mięsne

Jajecznica na bekonie ze swojską kiełbasą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne

Soczyste schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Schabik z papryczką w galarecie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Limonkowe udka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 420 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne