Przepis na Kapusta młoda po wiejsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2752
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

warzywa i grzyby

  • kapusta młoda 1 główka
  • kość schabowa lub żeberka 1/2 kg
  • wędlina różna 30 dag
  • kostka rosołowa 1 szt
  • koperek 1 pęczek
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • pomidory bez skórki 2 szt
  • olej 2 łyżki

Jak zrobić Kapusta młoda po wiejsku?

Gotujemy wywar z kości lub żeberek. Szatkujemy kapustę i marchew, wrzucamy na wywar i gotujemy. Podsmażamy cebulę i wędlinę, wrzucamy do kapusty. W między czasie obieramy mięso z kości i dorzucamy do kapusty. Dodajemy pomidory obrane ze skórki drobno pokrojone w kostkę. Jeszcze gotujemy jakieś 15 minut. Na koniec dodajemy posiekany koper.

Podobne przepisy

Marchewka gotowana z masłem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Warzywa

Warzywka z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Warzywa

Nadziewane ziemniaki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Sos pomidorowo-warzywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Sosy

Marchewka duszona z sezamem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Ukwiały z cukinii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne