Przepis na Kaczka faszerowana

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6423
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Kaczka faszerowana?

Kaczkę natrzeć odrobiną soli i pieprzu. Cebulę obrać i posiekać. Mięso wymieszać z cebulką, startym serem żółtym, jajkami, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Kaczkę nafaszerować farszem, zszyć nicią kuchenną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać delikatnie wodą i winem. Kaczkę piec około 1, 5 godziny co jakiś czas polewając ją sosem z pieczenia.

Podobne przepisy

Mielony z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Wiosenny kotlet z kością

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pieczone żeberka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pieczeń z szynki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 3000 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Jajecznica na bekonie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne