Przepis na Kaczka faszerowana

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6364
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2405 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Kaczka faszerowana?

Kaczkę natrzeć odrobiną soli i pieprzu. Cebulę obrać i posiekać. Mięso wymieszać z cebulką, startym serem żółtym, jajkami, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Kaczkę nafaszerować farszem, zszyć nicią kuchenną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać delikatnie wodą i winem. Kaczkę piec około 1, 5 godziny co jakiś czas polewając ją sosem z pieczenia.

Podobne przepisy

Pyszna pieczona szynka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 92 min.

Data dodania: 2013-11-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z curry

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-08-15

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Strogonow

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Mój schab – pieczony z morelami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Niezwyczajne zawijasy ze zwyczajnej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Żeberka w kapuście

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-04-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne