Przepis na Jesienna melancholia – surówka

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3113
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Smaczna przystawka do ryby, mięsa i wędlin.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jesienna melancholia – surówka?

Kapustę obrać z wierzchnich uszkodzonych liści, umyć, osączyć i drobno poszatkować, posolić, lekko wygnieść drewnianą łyżką i odstawić. Marchew umyć, oskrobać i zetrzeć na jarzynówce. Ogórek dokładnie wyszorować i pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki. Paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w drobne słupki. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne , włożyć do lekko zakwaszonej wody, i zetrzeć na jarzynówce. Kapustę odcisnąć z wytworzonego po posypaniu solą soku, dokładać do niej pozostałe składniki, wymieszać, dodać przyprawy, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać. Przełożyć do salaterki przyozdobić i wstawić na kilka minut do lodówki aby się schłodziła.

Podobne przepisy

Surówka marchewkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-28

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Surówki

Surówka z pomidorków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Surówki

Surówka z selerem i marchwią

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-24

Dodany przez: madi356

Kategoria: Surówki

Surówka z marchwi i jabłka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Surówki

Czerwona surówka z kiszonej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Surówki

Surówka z sałaty lodowej i śmietany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Surówki