Przepis na Jesienna melancholia – surówka

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3104
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Smaczna przystawka do ryby, mięsa i wędlin.

Przepis została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2113 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jesienna melancholia – surówka?

Kapustę obrać z wierzchnich uszkodzonych liści, umyć, osączyć i drobno poszatkować, posolić, lekko wygnieść drewnianą łyżką i odstawić. Marchew umyć, oskrobać i zetrzeć na jarzynówce. Ogórek dokładnie wyszorować i pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki. Paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić w drobne słupki. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne , włożyć do lekko zakwaszonej wody, i zetrzeć na jarzynówce. Kapustę odcisnąć z wytworzonego po posypaniu solą soku, dokładać do niej pozostałe składniki, wymieszać, dodać przyprawy, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać. Przełożyć do salaterki przyozdobić i wstawić na kilka minut do lodówki aby się schłodziła.

Podobne przepisy

Surówka prosta z marchewki i jabłek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Surówka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Surówki

Surówka z rzodkiewki i szczypiorku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z majonezem

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Surówki

Rzodkiewka do obiadu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z marchewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Surówki