Przepis na Jałowcowe masło

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
870
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Używam masło jałowcowe do kotletów na dziko z jabłkami czyli po prostu polewam jabłka uprzednio podgrzane na sosie z mięsa… dodaję też do wątróbek drobiowych..a także smaruję nim kromki suchego pieczywa i opiekam na grillu..
PYCHA

Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2247 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jałowcowe masło?

Jagody jałowca rozgniatamy dokładnie. Roztopić i rozgrzać masło dodać do niego rozgniecione owoce jałowca oraz posiekane szalotki i ząbek czosnku również posiekany. Podgrzewać wszystko około 5 – 7 minut. Lekko przestudzone przetrzeć przez sitko, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać z 1 łyżką natki. Ostudzić.

Podobne przepisy

Pierogi z miętą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Jarskie

Ciasto na placki z miodem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Twarożek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Humus

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Grzanki do zup

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Cukinia smażona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie