Używam masło jałowcowe do kotletów na dziko z jabłkami czyli po prostu polewam jabłka uprzednio podgrzane na sosie z mięsa… dodaję też do wątróbek drobiowych..a także smaruję nim kromki suchego pieczywa i opiekam na grillu..
PYCHA
Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2247 osób!
Smacznego!
Jagody jałowca rozgniatamy dokładnie. Roztopić i rozgrzać masło dodać do niego rozgniecione owoce jałowca oraz posiekane szalotki i ząbek czosnku również posiekany. Podgrzewać wszystko około 5 – 7 minut. Lekko przestudzone przetrzeć przez sitko, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać z 1 łyżką natki. Ostudzić.
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2022-09-08
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie