Przepis na Jajka w mięsnej osłonce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
835
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • cielęcina na sznycle 60 dag
  • jajka 4 szt
  • wytrawne białe wino 50 ml
  • musztarda 2 łyżki
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sok z jednej cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Jajka w mięsnej osłonce?

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na 4 sznycle, delikatnie rozbijamy. Jajka gotujemy ok. 5 min tak by żółtko całkowicie się ścięło. Rozbite kotlety oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Z jednej strony mięso smarujemy musztardą i posypujemy natką. Jajka obieramy, każde układamy na brzegu kotleta na stronie posmarowanej musztardą i zwijamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i obsmażamy z wszystkich stron. Na patelnię wlewamy białe wino, zmniejszamy ogirń i dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 7-10 min.

Podobne przepisy

Kotlet mielony z indyka z ryżem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-13

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Krucha przekąska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1460 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: santalucia

Kategoria: Mięsne

Warkocze z polędwiczek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kieszonki z pieczarką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Mielone z kukurydzą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne