Przepis na Jajka w kapeluszach

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1196
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Jajka w kapeluszach?

6 jaj umyć, osuszyć, ugotować na twardo (ok.10 min), zalać zimną wodą. Cebulę obrać, drobniutko pokroić. Przestudzone jajka obrać, ściąć z nich wierzchy, wydrążając żółtka. Pieczarki oczyścić, umyć, obgotować 6 kapeluszy, resztę zemleć, usmażyć razem z cebulą.

Do wystudzonych grzybów dodać wydrążone żółtka, przyprawy, wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone jajka, przykryć obgotowanymi kapeluszami. Jaja – grzybki układać na listkach sałaty.

Podobne przepisy

Domowe hamburgery

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-18

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Makaron domowy z jajkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zimny bufet

Pieczarkowy farsz do jajek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

A’la łazanki z pieczarkami i wędliną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Twaróg z rzodkiewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z serem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Zimny bufet