Przepis na Jajka w kapeluszach

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1216
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Jajka w kapeluszach?

6 jaj umyć, osuszyć, ugotować na twardo (ok.10 min), zalać zimną wodą. Cebulę obrać, drobniutko pokroić. Przestudzone jajka obrać, ściąć z nich wierzchy, wydrążając żółtka. Pieczarki oczyścić, umyć, obgotować 6 kapeluszy, resztę zemleć, usmażyć razem z cebulą.

Do wystudzonych grzybów dodać wydrążone żółtka, przyprawy, wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone jajka, przykryć obgotowanymi kapeluszami. Jaja – grzybki układać na listkach sałaty.

Podobne przepisy

Pierożki – uszka z mięsem drobiowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Śliwka w boczku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Sos śliwkowy z powideł

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie z musztadą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Nóżki wieprzowe w galarecie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet