Wszystkie składniki należy wcześniej wystawić do ciepłego miejsca, żeby je ogrzać. Mąkę należy przesypać do miski, zrobić w niej zagłębienie, do którego należy wlać mąkę z cukrem i drożdżami. Miskę należy nakryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce w celu wyrośnięcia drożdży. Gdy już drożdże urosną należy dodać do nich roztopioną margarynę i pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Z ciasta należy odrywać kulki, formować z nich w rękach placki. Jagody wymieszane w miseczce z cukrem należy nakładać na placuszki i ręką formować z nich bułeczki. Bułki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Całość należy piec około 30- 45 minut w nagrzanym piekarniku.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta