Mięso kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy w rondlu ze wszystkich stron na maśle na złoty kolor. Zdejmujemy z patelni. Oliwki drobno kroimy. Por oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie krążki.Na tłuszcz pozostały na patelni wrzucamy oliwki, por, oprószamy mąką. Podsmażamy aż wszystko się zrumieni i zalewamy śmietaną.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Duzimy do czasu aż sos zgęstnieje.Rondel z sosem zdejmujemy z ognia, wsypujemy rozgniecioną widelcem fetę i dokładnie mieszamy.Dodajemy kawałki mięsa i duzimy pod przykryciem ok. 10 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne