Przepis na Indyk w galaretce porzeczkowej

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
853
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • piersi indyka 80 dag
  • galaretka porzeczkowa 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • czerwone porto 1 kieliszek
  • rosół z kostki 3/4 szklanki
  • porzeczki 4 kiście
  • mieta kilka listków
  • goździki 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Indyk w galaretce porzeczkowej?

Mięso indyka podzielić na 4 filety, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, smażyć filety z obu stron. Po zdjęciu z patelni trzymać w cieple. Na tę samą patelnię wlać porto, dodać galaretkę porzeczkową, rosół i mieszankę przypraw. Dusić około 3 minuty. Filety ułożyć na półmisku, zalać gorącym sosem, udekorować kiściami porzeczek i listami mięty. Podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Roladki z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Suszona plędwica wołowa

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Mięso do tortilli z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Kurczak na posłaniu z mango

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Rolowany boczek

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne