Przepis na Indyk w galaretce porzeczkowej

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
793
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 19.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2875 osób!
Smacznego!

Składniki

  • piersi indyka 80 dag
  • galaretka porzeczkowa 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • czerwone porto 1 kieliszek
  • rosół z kostki 3/4 szklanki
  • porzeczki 4 kiście
  • mieta kilka listków
  • goździki 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Indyk w galaretce porzeczkowej?

Mięso indyka podzielić na 4 filety, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, smażyć filety z obu stron. Po zdjęciu z patelni trzymać w cieple. Na tę samą patelnię wlać porto, dodać galaretkę porzeczkową, rosół i mieszankę przypraw. Dusić około 3 minuty. Filety ułożyć na półmisku, zalać gorącym sosem, udekorować kiściami porzeczek i listami mięty. Podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Mini pizza z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pietruszkowe mielone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Wątroba wieprzowa smażona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Schab duszony w kapuście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Chrupiące skrzydełka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Bigos przednówkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: Renia

Kategoria: Grzyby