Pyszne, domowe hamburgery. Zdrowa forma fast fooda, szczególnie smakująca dzieciom 🙂
Jeśli mięso jest zamrożone, to rozmrozić, dodać pieprz czarny, ziołowy, sól i chili. Wyrobić mięso, a następnie formować mokrymi rekami owalne kotleciki – hamburgery. Delikatnie oprószyć bułka tarta i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Sezamowe bułki przekroić i podpiec w piekarniku – 5 minut pod górna grzałką, w 140 stopniach. Następnie na dolnej połowie bułki rozsmarować keczup, położyć kotlecik, plasterek sera i podgrzewać minutą, aż ser się zacznie rozpuszczać.
Na ser położyć plasterek pomidora i przykryć drugą, górną częścią bułki (wcześniej posmarowana musztardą.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne