Przepis na Gruszki z wątróbką

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
725
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Ważne jest to, aby do grillowania używać tylko twardych i jędrnych owoców i warzyw. Nie powinny być one przejrzałe.

Receptura została dodana w dniu: 14.04.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2018 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Gruszki z wątróbką?

Gruszki umyć, przekroić na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne wraz ze sporą ilością miąższu. Wątróbkę opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki, obtoczyć je w mące. Dymki posiekać drobniutko, zeszklić je na 2 łyżkach masła. Dodać wątróbkę i podsmażyć, pod koniec smażenia dodać suszone śliwki pokrojone w paski, winiak, oregano, sok z cytryny, sól i pieprz. Tak podsmażoną wątróbkę włożyć w wydrążone gruszki, na wierzch ułożyć wiórki masła. Gruszki ułożyć na aluminiowych tackach i grillować przez około 20 minut.

Podobne przepisy

Pizzerinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne

Pyszny gulasz

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa parzona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Pulpety faszerowane pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Galaretka z kurczaka z paprykową nutką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne