Przepis na Góralska kwaśnica

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1024
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Góralska kwaśnica?

Żeberka i boczek płuczemy, zalewamy 1,5 l wody, zagotowujemy, zdejmujemy szumowiny. Dodajemy obraną i pokrojoną marchew i pietruszkę, liście laurowe i ziarna angielskie. Wywar gotujemy pod przykryciem ok. 45 min. Wyjmujemy żeberka i boczek. W oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie gotujemy obrane i pokrojone ziemniaki. Kapustę kiszoną siekamy i razem z wodą, bez płukania dodajemy do wywaru z mięsa. Wrzucamy również wcześniej namoczone grzyby, obraną i posiekaną cebulę oraz pokrojoną w plastry kiełbasę. Gotujemy aż kapusta będzie miękka – ok. 30 min. W tym czasie obieramy żeberka, boczek kroimy w kostkę. Mięso dodajemy razem z ziemniakami do zupy. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kminkiem.

Podobne przepisy

Wieprzowe kotlety mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Hotdog

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-04

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski zapiekane w boczku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Karczek panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Filet pieczony z nadzieniem szpinakowym i marchewkowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Udka z sezamem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne