Przepis na Gicz cielęca

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1786
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2021 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Gicz cielęca?

Każdą golonkę pociąć piłeczką na 3 części, wypłukać, nasolić, posypać pieprzem i obsmażyć na oliwie. 0, 75 l wody wymieszać z sokiem z cytryny, zalać nią mięso i gotować 20 min. Bez przykrycia na średnim ogniu. Przykryć naczynie i gotować jeszcze ok 1 godz. ; w czasie gotowania woda powinna znacznie wyparować. Podawać dowolny lub z ryżem polanym sosem spod golonki.

Podobne przepisy

Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kotlety siekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Mielone z żółtym serem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Bitki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Golonka pieczona z piwem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Mięsne

Farsz na pierogi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne