Przepis na Gicz cielęca

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1820
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Gicz cielęca?

Każdą golonkę pociąć piłeczką na 3 części, wypłukać, nasolić, posypać pieprzem i obsmażyć na oliwie. 0, 75 l wody wymieszać z sokiem z cytryny, zalać nią mięso i gotować 20 min. Bez przykrycia na średnim ogniu. Przykryć naczynie i gotować jeszcze ok 1 godz. ; w czasie gotowania woda powinna znacznie wyparować. Podawać dowolny lub z ryżem polanym sosem spod golonki.

Podobne przepisy

Tatar wołowy pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Obiad na patyku

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Mięso z sosem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Wątróbka w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Devolai

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Pieczeń wieprzowa z ziołami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-23

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne