Ciasto I:
ubijamy pianę z białek. Ubijając, dodajemy kolejno cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Pieczemy około 40 minut. Upieczone ciasto przekrawamy na na 2 części.
Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto II:
ubijamy pianę z białek. Dalej ubijając, dodajemy cukier, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy około 30 minut. W upieczonym cieście wykrawamy szklanką dziurki.
Masa:
na mleku gotujemy budyń z dodatkiem cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając stopniowo budyń.
Przekładanie:
na ciasto kakaowe wykładamy połowę masy. Przykrywamy plackiem z dziurkami. Dziurki zalewamy gęstniejącą galaretką. Rozsmarowujemy drugą połowę masy i przykrywamy plackiem kakaowym. Polewamy polewą.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta