Piernik można przekładać dowolnym kremem oraz dowolnym dżemem,lub powidłami,co kto lubi.
W garnku roztopić margarynę i miód. Mąkę dokładnie wymieszać z przyprawą do piernika, sodą i cukrem. Dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Po schłodzeniu podzielić ciasto na 3 równe części.
Jedną część ciasta wałkujemy na stolnicy posypanej mąką, a następnie wyklejamy nią wysmarowaną tłuszczem blachę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
W ten sam sposób postępujemy z pozostałym ciastem. Odkładamy placki do wystudzenia. Robimy krem wg sposobu z opakowania. Przekładamy ciasto dżemem i kremem. Wierzch polewamy polewą czekoladową.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery