Przepis na Faszerowana kura

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
994
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Faszerowana kura?

Grzyby namaczamy na noc w ciepłej wodzie, rano osączamy i drobno siekamy. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odsączamy i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby i chwilę razem podsmażamy. Przesmażone grzyby dodajemy do kaszy, dodajemy też natkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Kurę myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem, napełniamy przygotowanym farszem i zaszywamy. Układamy w formie, podlewamy bulionem warzywnym i pieczemy ok. 50 min. W piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni c. Od czasu do czasu polewając bulionem.

Podobne przepisy

Cukinia z cebulą i kurczakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Pierś gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Żeberka w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Tatar

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Żeberka z wołowiny duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Roladki na bogato

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne