Przepis na Fasolka szparagowa po debreczyńsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
993
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Fasolka szparagowa po debreczyńsku?

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, pokrajać ukośnie na kawałki długości 4-5 cm, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotować ok. 30 min. Bez przykrycia. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w paseczki razem z papryką, wymieszać z fasolką, pomidorami, śmietaną i przyprawami. Dusić 5 min. Często mieszając.

Podobne przepisy

Ser zapiekany z porem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Jarskie

Uszka wigilijne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Knedle ze śliwkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Kanapka z żółtym serem na gorąco

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kopytka z jajkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Tosty z serem pleśniowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Jarskie